pH Csoda Lúgosító ételreceptek

pH Csoda Lúgosító ételreceptek

1 990 Ft

A termék jelenleg nem rendelhető, a részletekről érdeklődjön e-mailben: info(kukac)drtihanyi.hu

Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető

TERMÉKLEÍRÁS

 

PH csoda lúgosító ételreceptek

Ha létezne egy olyan „diéta”, egy olyan életmód, ahol Ön rengeteg finom étel közül válogathat, sokat ehet, és nem kellene folyamatosan nélkülöznie a vágyott ételeit, mégis megőrizné karcsúságát, fiatalos energiáját és egészségét, akkor szívesen életmódot váltana? Nos, ez a fajta táplálkozás és életmód létezik!! Elérhető mindenki számára, akinek valóban fontos az egészsége. Ez a PH CSODA lúgosító életmód!

A lúgosító életmódra való áttérés nem mindig egyszerű feladat, különösen, ha az egész család táplálkozását szeretnénk átalakítani, megváltoztatni. Ezzel a könyvvel, a benne lévő tanácsokkal és receptekkel segítséget nyújtunk mindazoknak, akik szeretnének egészségesen, mégis változatosan táplálkozni, akik szeretnének végre lefogyni, akik szeretnék családtagjaik és szeretteik egészségét megőrizni, és az új életmóddal egy hosszabb, boldogabb életet biztosítani nekik.

A recpetkönyv tartalma:

• Több mint 300 ételrecept!
• Magyarországon kapható alapanyagokból készült, magyaros és nemzetközi ízvilágú receptek
• Tanácsok a lúgosító életmódra való átálláshoz minden korosztálynak
• Hogyan és hol vásároljunk?
Budapesti és vidéki vásárlási tanácsok
• Receptek és recept ötletek kezdőknek és haladóknak
• Főzési és konyhai jótanácsok
• Miért nem fogyok? Teljes lista a fogyókúra
akadályairól és azok kezeléseiről
• A végleges fogyás titka...
• Mit tegyek ha babát várok? Tanácsok várandós és szoptató édesanyáknak
• Lúgosító és a savasító ételek táblázata

Ízelítő a könyvből:

PH Pizza

- 2 szelet tönköly pászka
- humusz (csicseriborsó-pástétom)ld.: pástétomok
- kaliforniai paprika (piros és zöld)
- friss uborka
- 1 fej lilahagyma
- tofu
- paradicsom (vagy aszalt paradicsom, olívaolajban)
- ízlés szerinti fűszerezés (só, oregano, bazsalikom, petrezselyem stb.)

Egyenletesen terítsük el a humuszt a pászkán. A vékony karikákra vágott feltéteket tegyük rá a pizzára olyan formában, ahogy szeretnénk. Fűszerezzük és fogyasztható. Ez a pizza így frissen a legjobb, de ha valaki szeretné, egy kiolajozott tepsibe beteheti pár percre a sütőbe és átsütheti, akár pár karika mozarella sajttal a tetején.

Töltött paprika

- kb. 6 db nagyobb paprika
- 1 csésze apróra vágott zöldség (pl.: sárgarépa, karfiol, karalábé, brokkoli, hagyma, cukkini)
- 2 csésze barna (vagy basmati )rizs
- 1/2 csésze darált napraforgómag
- vegamix, borsikafű, bazsalikom, majoránna

A vegamixes vízben megfőtt rizst összekeverjük a fűszerekkel, a napraforgómaggal és párolt zöldségekkel, majd ezt beletöltjük a kivájt paprikákba. A paprikákat fazékba tesszük, felengedjük vízzel, hogy ellepje és megfőzzük. Készíthetünk hozzá paradicsomos levet úgy, hogy 1 csésze sűrített paradicsomhoz teszünk 1 dl vizet, és 1-2 tk köleslisztet, sót, vegamixet, kis bazsalikom-ot, (1-2 db steviát) és hozzáöntjük a forrásban lévő paprikákhoz. (további kölesliszt, vagy víz hozzáadásával sűríthetjük, vagy hígíthatjuk a levét.)

Megjegyzés: Ha nem paradicsomosan készítjük el, csak vízben megfőzzük a paprikákat, akkor kiváló öntet hozzá a sárgarépaszósz (kockára vágott, megpárolt sárgarépát curryvel, gyömbérrel és kevés citromlével összeturmixolunk)

Zöldbabfőzelék

- 40 dkg zöldbab
- 1 fej hagyma
- 1 ek olíva olaj (vagy hidegen sajtolt olaj)
- 2,5 dl natúr szójatej (vagy kókusztej vagy más gabonatej)
- 1 tk kölesliszt
- só, bors, vegamix, csipet pirospaprika, (őrölt)babérlevél
- víz

Hagymát dinszteljük meg az olajon, majd tegyük hozzá a feldarabolt zöldbabot, és egy kis vizet, hogy félig ellepje és pároljuk puhára. A szójatejbe tegyük bele a köleslisztet és a fűszereket, keverjük össze és öntsük rá a babra. Főzzük pár percig, amíg besűrűsödik. (Igény szerint lehet még hozzá önteni szójatejet, vagy köleslisztet is közben, ha szeretnénk, hogy a főzelék sűrűbb, vagy hígabb legyen.)